RÓLUNK  
A Szofi Algorithmic Research Kft jogelődje, a Szofi Betéti Társaság 1990-ben alakult, leányaként a New York-i illetőségű SzofiUSA Limited-nek.

A Szegedi Tudományegyetem fiatal matematikusaira támaszkodó vállalkozás már a '90-es évek elején felsőfokú informatikusi képzések indítására is megkapta az engedélyeket, de az oktatási munka mellett a folyamatos rendszerfejlesztési projekteket is futtattunk. Büszkék vagyunk arra, hogy sok száz programozó, rendszerprogramozó és rendszerelemző kolléga sajátította el a Szofiban a szakma elméleti és gyakorlati alapjait.

A Szofi Algorithmic Research Kft-ben egyfajta profiltisztításként az oktatást háttérbe szorítottuk és a kutatás-fejlesztés irányába mozdultunk el. Úgy gondoljuk, hogy szerencsések vagyunk, mert a mély elméleti alapot adó egyetemi háttér mellett szinte azonnal képesek vagyunk a gyakorlati implementációkat is megvalósítani.

Jelenleg egy olyan üzleti modellben fejlesztünk, ahol sokszor külföldön dolgozó specialista kollégánkat is bevonunk egy-egy projektünk adott szakaszába, így a Szofi egyfajta "knowledge network". Szeretjük ezt csinálni, mert megélhetésünk mellett munkánk a szenvedélyünk is.
A Szofi EcoGraph az a munkacsoportunk, amely jellemzően az adatelemzésekkel, adatbányászattal foglalkozik. Azzal a területtel, amely a leginkább alapozódik a matematikai statisztika alapvetéseire, illetve az adaptív algoritmusok elméletére.