ROBOT TRADERS  
A tőzsdei online kereskedés világa, egy adatelemzéssel foglalkozó matematikusnak, a csodák világa. Másodpercenként hatalmas mennyiségű, olyan valós idejű adat ömlik gépünkre, amelyek elemzése, kereskedési stratégiák megfogalmazására ad lehetőséget.

2007-ben fejlesztettük ki azt a szoftverrobotot, amely az InteractiveBrokers Inc. brókercég online kereskedő moduljához kapcsolódva a világ összes lényeges tőzsdéjén képes értékpapírokkal, opciókkal és devizákkal kereskedni.

Szoftver robotunk, amely JAVA-ban íródott, folyamatosan tölti le a releváns idő/ár/mennyiség adatokat, majd az adatkombinációk millióit folyamatosan vizsgálja, elemzi. Adott algoritmus mentén robotunk vételi és/vagy eladási szignálokat küld el. A rendszer lényegi eleme az elemző algoritmus, amely a hasonló szoftverrobotoktól eltérően nem a szokásos technikai indikátorokat figyeli.
Szoftver-robot megoldásaink nincsenek kereskedelmi forgalomban. Adatelemző algoritmusaink kísérleti terepe ez, amely lehetőséget biztosí számunkra egy-egy eljárásunk erősségeinek-gyengeségeinek tesztelésére.

Azért éles használatban is fut a rendszer. Egy kollégánk, aki a New York-i tőzsde aktív kereskedője, day- és swing traderként sűrűn használja... :)