ADAT-INTERFÉSZEK  
Különböző, heterogén információs rendszereknek, valamilyen szintű összekapcsolása nem egyszerű feladat. Ha a fizikai szintű kapcsolat adott, akkor is számos olyan szemantikai jellegű feloldásra van szükség, amely adatmodell és/vagy adat-transzformációkkal jár együtt.

A Szofi Algorithmic Research Kft-ben kidolgozott adat-interfészelési metódusok képesek arra, hogy teljesen idegen információs rendszerek közötti adatcserét megoldják.

Ez a szolgáltatásunk azoknak a nagyvállalatoknak és intézeteknek az érdeklődésére tarthat számot, amelyek üzleti folyamatait eltérő, egymástól idegen információs rendszerek támogatják.
Ezen rendszerek közötti adatcsere, vagy adatmodell-integráció képes arra, hogy a felhasználó komplex információkat nyerjen ki üzemeltetett rendszereiből.

A Szofi Algorithmic Research Kft öt magyarországi nagybank rendszerintegrációja során olyan alap eljárásokat dolgozott ki, amelyek majdnem tetszőleges rendszerek összekapcsolhatóságát biztosítja.

Eljárásaink nem csak a heterogén adatmodellel rendelkező rendszerek kapcsolódását támogatják, hanem a fizikálisan távol lévő szerverek összekapcsolását is. Azaz, képesek vagyunk megoldani azt, hogy egy vállalat, akár több különböző helyen lévő rendszerét egy egységes nézetbe integráljuk.