ADATABÁNYÁSZATI MEGOLDÁSAINK  
Napjaink gazdasági környezetét erőteljesen jellemzik azok az információs rendszerek, amelyek a különböző szektorok működésének elengedhetetlen feltételeit képezik.

A bankok és pénzügyi intézmények, a termelő vállalatok, a kereskedelem és a logisztika területén működő intézmények üzemeltette számítógépes rendszerek "tonnaszámra" termelik azokat az adatokat, amelyek az egyszeri felhasználás után vagy kihasználatlanul hevernek az adatbázis-motorok, adattárházak mélyén, vagy egészen egyszerűen, illékony módon eltűnnek, mert mentésre sem kerülnek.

Az adatbányászat (data-mining) a mindennapi működés során keletkező adatok másodlagos analízisét végzi el, és az aranymosáshoz hasonlóan kincset érő információkat hoz a felszínre. A gazdasági folyamatok, vagy rendszerműködések mélyén rejlő olyan információkat képes a felszínre hozni, amelyek nem triviálisak, amelyek komoly értékek, és amelyek akár rendszerösszeomlásokat előzhetnek meg.
A klasszikus adatbányászati technikák, rendszerint a matematikai statisztika eredményeire és az adaptív algoritmusok elméletére építenek. A Szofi Algorithmic Research Kft, amelyet a Szegedi Tudományegyetem matematikusai alapítottak 1990-ben, számos innovatív algoritmussal és technikával gazdagították ezt az alkalmazási területet.